kidsdance

Kidsdance (6 – 8 jaar)

De kinderen van de lagere school kunnen vanaf 6 t.e.m. 8 jaar terecht in onze groepen kidsdance. Hier maken ze kennis met de basis van moderne dans en hip hop. In deze lessen zal er ook veel ruimte zijn om (spelenderwijs) nieuwe technieken aan te leren.

Klassiek ballet (4 – +12 jaar)

Kinderen van 4 t.e.m. +12 jaar kunnen terecht in onze balletlessen. Onze gediplomeerde balletdocenten dompelen onze dansertjes onder in de wereld van de barre, demi pointes, maillots en tutu’s.
De balletgroepen worden verdeeld in 3 groepen o.b.v. leeftijd:
Pré-ballet (4 t.e.m. 5j) Onze kleinste dansers maken hier, op een speelse manier, kennis met de basis van klassiek ballet. De coaches leggen de focus op: gevoel voor ritme, houding en het aanleren van de 1ste en 2de positie.
Ballet 1-3 (6 t.e.m. 8j) Hier krijgen de kinderen al wat moeilijkere oefeningen en leggen de coaches de focus op houding, sprongen en lenigheid. Daarnaast worden er ook verplaatsingen aangeleerd en korte choreografieën.
Ballet 4-6 (9 – +12j) Deze groep bouwt verder op ballet 1-2. Er wordt hard geoefent om ook de moeilijkere technieken onder de knie te krijgen en de choreochrafiën worden wat langer.

klassiek ballet lagere school

Onze balletgroepen hebben hun eigen toonmoment.

Aansluiten in onze  BC- en wedstrijdgroepen kan enkel na een proefles en toestemming van de coach. Hierna is inschrijven pas mogelijk.

Modern/jazz (9 tot +30 jaar)

Bij deze hedendaagse dansstijl wordt het lichaam gebruikt als expressiemiddel. Er wordt onder andere gewerkt aan ritme, lenigheid en techniek. Binnen modern/jazz bieden wij drie niveaus aan:
Niveau A/B is bedoeld voor beginnende dansers of dansers met berperkte ervaring. De danscoaches vertrekken hier vanuit de basis.  Het tempo ligt hier wat lager, waardoor er voldoende ruimte is voor herhaling en persoonlijke bijsturing.
Niveau B/C is bedoeld voor de meer ervaren dansers die al over voldoende technische basis beschikken en houden van uitdaging. De focus van deze lessen ligt op gevorderde technieken en er is meer aandacht voor jou als uitvoerdend danser. Deze groepen trainen 1,5u en zullen 2 choreo’s aangeleerd krijgen voor de show.

Voor dansers vanaf 9 jaar is er de mogelijkheid om aan de sluiten in één van onze wedstrijdteams modern.
Het kids team staat o.l.v. Ine Eerdekens. Het teens team staat o.l.v. Bregje Vanoppen.

Hip hop (9 tot +30 jaar)

Onze hip hop lessen zijn ideaal voor dansers die houden van coole moves op strakke beats. Onze danscoaches starten bij de basis maar bouwen snel op! Voor de oudsten krijgen deze lessen een girly twist. Onze hip hop groepen zijn ‘open level’ en onderverdeeld 3 leeftijdscategorieën:
Juniors +9 jaar
Teens + 13 jaar
Adults +17/+25 jaar

Niveau B/C is voor dansers die extra willen trainen en houden van uitdaging. Deze groep traint 1u en afhankelijk van het tempo en niveau zullen er 2 choreo’s aangeleerd worden voor de show. Je kan de BC-groep combineren met een AB- of wedstrijdgroep. Voor het seizoen 23-24 kunnen enkel dansers tussen 9 en 15j terecht in onze hip hop BC.

Voor dansers vanaf 9 jaar is er de mogelijkheid om geselecteerd te worden voor één van onze wedstrijdteams hip hop o.l.v. Rani Rillaert.

Aansluiten in een wedstrijd- of BC-groep kan enkel na auditie of proefles en toestemming van de coach.

hip hop juniors
danslessen techniek

Techniek (9 – 12 jaar)

Sluit je aan bij onze techniekgroep en werk nog meer aan je danstechnieken, conditie en lenigheid! Verschillende danscoaches leggen elke week opnieuw de nadruk op verschillende elementen uit ballet en moderne dans zoals pliés, sprongen en grondwerk. Ook houding, uitvoering en improvisatie komen aan bod. Daarnaast wordt er ook uitgebreid de tijd genomen om de conditie en de lenigheid van de dansers te verbeteren. Om de dansers vertrouwd te maken met de aangeleerde technieken, worden deze verwerkt in verschillende danscombinaties en choreo’s. Deze les kan je volgen vanaf 9 t.e.m. 12 jaar.

Dit lessenpakket bestaat uit 25 lessen en deze groep neemt niet deel aan de jaarlijkse dansshow.