Locatie: Lillo

Klassiek ballet

Vanaf dit jaar starten wij met een kleinschalige balletafdeling o.l.v. Lieze Baeten en Lore Mivis. Lieze behaalde in 2018 haar beroepskwalificatie ‘hedendaagse dans m.i.v. Amateur vertolkend danser’. Lore behaalde haar diploma klassieke dans & artistieke dans aan de academie van Beringen. Zij danst zelf nog bij Chopiniana National Ballet School. Beide coaches beschikken daarnaast ook over een pedagogisch diploma.

Ballet wordt gezien als de basis van alle dansvormen. Veel hedendaagse dansstijlen stammen af van het klassiek ballet en door de eeuwen heen worden veel dezelfde posities en basisbewegingen gebruikt.

Onze balletafdeling zal dit jaar nog niet deelnemen aan de jaarlijkse dansshow, maar heeft zijn eigen toonmoment.


		

Pr├ę-ballet (4-5j)

Onze kleinste dansers maken hier, op een speelse manier, kennis met de basis van klassiek ballet. De coaches leggen de focus op: gevoel voor ritme, houding en het aanleren van de 1ste en 2de positie,

Ballet 1 (6 t.e.m. 8j)

Hier krijgen de kinderen al wat moeilijkere oefeningen en leggen de coaches de focus op houding, sprongen en lenigheid. Daarnaast worden er ook verplaatsingen aangeleerd en korte choreografie├źn.

na de proeflessen worden de leden verwacht naar de lessen te komen in ballet uniform: roze maillot, roze balletpakje, demi-pointes
vrijblijvend: roze rokje

Sorry, the comment form is closed at this time.